Top 5 Websites voor het MKB

U heeft een website laten ontwikkelen, of bent van plan er één te laten maken. Als ondernemer bent u actief bezig met het creëren en onderhouden van klantcontact, en een website voor uw bedrijf is natuurlijk een stap in de goede richting. Maar daarmee bent u er nog niet!

Online is er veel informatie te vinden voor ondernemers, met meerdere organisaties en instanties vanuit de overheid die alle informatie verzamelen die u als ondernemer nodig heeft. Maar om zelf nou op zoek te gaan naar de meest betrouwbare bronnen, daar gaat soms nogal wat tijd in zitten. Daarom zetten wij van Het Kan Beter Online onze top 5 voor u op een rijtje.

MKB website Kamer van Koophandel

Nummer 5: De Kamer van Koophandel

Logisch natuurlijk; de KvK is een onmisbare bron van informatie voor iedere ondernemer. U zal al vaker hebben rondgekeken hier, op z’n minst ter controle of alle informatie over uw bedrijf wel klopt. Maar de site van KvK is niet enkel een verzamelplek van gegevens. Bekijk bijvoorbeeld eens het “Advies en Inspiratie” onderdeel, waarin interessante artikelen staan over bijvoorbeeld crowdfunding, het bepalen van uw uurtarief, en duurzaam ondernemen.

Nummer 4: MKB Servicedesk

De MKB servicedesk is het ondernemersplatform bij uitstek voor het midden-klein bedrijf in Nederland. Zowel beginnende als doorgewinterde ondernemers kunnen hier naar hartelust tips & tricks lezen en delen omtrent het ondernemen. Ook kan u een eigen profiel aanmaken om zo toegang te krijgen tot diepgaandere informatie. Uniek is de MKB Servicedesk radiozender die je online kan beluisteren, onder andere via hun eigen App.

MKB website MKBServicedesk
MKB website IMK

Nummer 3: Het IMK

Het IMK, voluit het instituut voor Midden- en Kleinbedrijf, noemt zich met recht de “ruggengraat van de Nederlandse economie”. Na de Tweede Wereldoorlog was dit instituut door de Nederlandse overheid opgericht om ondernemers in Nederland financieel te ondersteunen voor het herstellen en laten groeien van hun bedrijven. Fast-forward naar 2019-2020  en deze maatschappelijke missie ligt hen, ook na de privatisering, nog steeds nauw aan het hart. Perfect voor de ondernemer die wil starten, groeien, stoppen, of simpelweg om hulp verlegen zit.

Nummer 2: Starten.nl

Staat uw midden-klein bedrijf nog in de kinderschoenen? Starten.nl is een site die u tijdens deze periode uitermate goed van pas kan komen. Zij specialiseren zich in het actief aanbieden van een volledig informatieportaal voor oriënterende, startende en gevestigde ondernemers. De organisatie en diens werkzaamheden zijn nauw verbonden met het Startersloket, maar de nadruk ligt meer op informatieverschaffing dan directe ondersteuning.

MKB website starten.nl
MKB website Ondernemersplein

Nummer 1: Het Ondernemersplein

Het Ondernemersplein is een initiatief van onder andere de KVK en de Belastingdienst, en combineert diens sterke punten om zo de ondersteunende en informatieeverschaffende vraagbaak bij uitstek te worden voor Ondernemend Nederland. Alles waar je als ondernemer tegenaan kan lopen wordt hier behandeld; wat moet u allemaal afvinken als u voor uzelf begint? Welke wetten die van toepassing zijn op uw onderneming wijzigen er binnenkort? En welke vergunningen heeft u nodig als u uw bedrijfspand wil uitbreiden? In het kort, alles wat er nodig is om te ondernemen; van belastingregels en wetgeving, tot ondernemersevenementen, subsidies en branche-informatie.

Met goede ondersteuning en alle informatie voorhanden, zorgt u er voor dat uw nieuwe onderneming goed van start gaat.
Een functionele, geoptimaliseerde en strak ontworpen zakelijke website van HKBO is daarbij het puntje op de i.

Meteen aanvragen? Neem contact met ons op!